Page 1 of 1

Help!! Problem when trying to run PAL 3

Posted: Wed Sep 08, 2010 2:36 am
by Andy
After installation of PAL3, when I tried running PAL 3, my computer will face the Blue Screen of Death (BSOD) and my computer will restart. I have installed PAL 3 on another laptop and I faced the exact same problem.

Plse see appended for the specs of my computer system. I have installed the latest DirectX for Wins XP.

OS: Windows XP Professional SP 3
CPU: Intel Core i5 - 760 2.8 GHz Quad Core
Mother Board: BioStar i55
Ram: 2GB DDR3
Graphic Cards: Nvidia G Force GT210 512MB
DirectX version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)

In addition, I noticed an enginelog txt file generated under my PAL3 folder which states the following.

Get3DProvider( Miles Fast 2D ) Error
cannot find a usable 3d-audio provider
audio_error:
Memory usage(by MemMgr)
64k-0, max usage : 64485 use time : 387
64k-1, max usage : 32896 use time : 10
256k-0, max usage : 212743 use time : 86
256k-1, max usage : 196652 use time : 6
1024k-0, max usage : 617284 use time : 34
4096k-0, max usage : 3276820 use time : 9
8192k-0, max usage : 4194348 use time : 7

Greatly appreciate if anyone can help.

Re: Help!! Problem when trying to run PAL 3

Posted: Sat Sep 25, 2010 6:07 pm
by Whistler
Try using a no-cd crack and see if the problem still happens (even if you are using an original copy - as the StarForce is known to cause many weird problems).

Re: Help!! Problem when trying to run PAL 3

Posted: Sun Jul 24, 2011 1:55 pm
by deanpeh
I can't get mine to run too...
Whistler, do you have any crack for the starforce protection? Or any link?